dilluns, 15 d’octubre del 2018

Peluts

Publicat a la Veu el 15/10/2018

La presència d'animals a les nostres viles no és, ni de lluny, res de nou. Els animals han conviscut amb nosaltres des de fa segles. Han format part important de les nostres vides, la nostra alimentació o la nostra economia, i aquest paper determinant ha fet que sempre els hàgim hagut de tenir ben a prop i hagin estat presents, també, als nostres carrers, a les nostres cases i, per tant, als nostres pobles.

El que sí que és relativament nou, si ho mirem amb perspectiva històrica, és la visió dels animals no com a elements utilitaristes que són necessaris per a la logística familiar o laboral, sinó com a companys de vida que són un membre més de la família i que, com a tals, han de tenir una bona qualitat de vida i una integració adequada a la vida urbana.

Els ciutadans ja no esperen obtenir algun tipus de benefici o de rendiment dels animals amb els que conviuen, únicament volen viure amb ells, gaudir d'un amor incondicional que deixa en no res el dels contes de fades i compartir moments de felicitat. Aquesta nova realitat obliga als ajuntaments a adaptar les ciutats perquè aquesta convivència es pugui desenvolupar amb condicions de comoditat tant pels propietaris com pels peluts, i també a assegurar que els drets d'aquests "ciutadans" estiguin garantits. Per fer tot això, és molt important que tots els animals estiguin identificats amb el microxip, tal com marca la llei catalana, i també correctament censats perquè l'ajuntament pugui tenir tota la informació necessària. En aquest sentit, convé recordar que Roses ja ha fet esforços per a fomentar-ho, eliminant, per exemple, la taxa per censar als animals.

Per desgràcia, la realitat no és engrescadora. Molts dels nostres veïns peluts no estan censats ni identificats correctament. Una disfunció que incompleix la normativa i causa importants problemes. Només amb un bon sistema d'identificació podem assegurar que els animals perduts podran tornar amb la seva família i podrem lluitar contra l'abandonament, i només amb un bon cens podrem tenir una radiografia de la situació que ens permeti poder implementar polítiques efectives.

Per tot això, des del grup republicà hem presentat una sèrie de propostes per modificar l'ordenança de tinença d'animals en la línia de fomentar el cens i la identificació. Dues eines indispensables que hem de potenciar al màxim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada