dissabte, 15 de setembre del 2018

Barris de Roses

Publicat a la Veu el 15/09/2018

Actualment, Roses té uns 19.500 habitants, i cada un d'ells veu la vila des d'una òptica pròpia i irrepetible. Cada un de nosaltres veu a Roses a través del filtre que generen els seus interessos, el seu cercle social, les seves vivències o les seves perspectives de futur.

Aquesta pluralitat de visions fa que aquells que tenim l'encàrrec de la ciutadania de ser representants públics i gestionar la cosa comuna hàgim de ser extremadament curosos, extremadament empàtics i extremadament rigorosos quan parlem de la vila que compartim tots. Hem de ser capaços d'explicar i desenvolupar la ciutat pensant en les perspectives dels diferents grups que la formen, i també hem de saber respondre a les demandes i les inquietuds de tots ells.

En aquest sentit, un dels elements que no podem perdre mai de vista és que els diferents indrets territorials del municipi tenen unes peculiaritats molt pròpies que necessiten ser atesos i seguits amb concreció. No es veu Roses de la mateixa manera des de Santa Margarida que des del Puig Rom. Ni des del Mas Fumats que des de Canyelles. Ni des del Mas Mates que des del barri dels Pescadors. Les diferències van molt més enllà de les simples qüestions paisatgístiques. Cada un d'aquests barris té els seus propis problemes amb la circulació, la neteja, les voreres o la connexió peatonal. També cada un d'ells té les seves pròpies característiques socials, urbanístiques i comercials. Cada barri és una realitat genuïna i particular, i necessita igualment un projecte genuí i participar per fomentar el seu desenvolupament de forma eficient.

Des del grup republicà hem tingut clara aquesta premissa des de l'inici del mandat. Durant els últims anys, hem fet una important tasca de recopilació de problemes, reclamacions i potencialitats de cada un dels barris. Temes que ens han fet arribar ciutadans particulars i que també hem pogut contrastar amb entitats i empreses. Ara toca anar un pas més enllà i catalogar sobre el terreny totes aquestes situacions de la mà dels veïns de la zona.

Per aquest motiu, durant els pròxims mesos, ens podreu trobar visitant els diferents barris per contrastar i perfilar la diagnosi dels seus problemes parlant els seus habitants. Perquè cada barri és diferent, i necessita un projecte diferent. Estem compromesos a oferir-lo.

1 comentari:

  1. Bon dia, soc de Roses i de una edad prou assenyada. Veig la vida molt més simple i cal anar al gra. Si tothom fossin responsables i només seguisim els de 10 Mandats , ja fora prou per viure Tots en Pau

    ResponElimina