dilluns, 16 d’abril del 2018

El llarg viatge continua

El maig de 1942 August Pi i Sunyer escrivia des de l'exili de Caracas: "enyorem, ara i sempre, el mite de Roses. No s'hi pot fer res amb els impulsos afectius i emocionals... Qui pogués ser-hi! (...)".

El nostre petit trosset de món ha esdevingut durant generacions un referent per a moltíssima gent. Un lloc on ser feliç i per sentir-se càlidament confortat en ser a casa. Ho ha estat, evidentment, per tota la gent que ha nascut i crescut veient aquestes muntanyes regades pel mar, per tots aquells que sentim la imatge de la badia com una part més del nostre àlbum de records d'infantesa. També per tots aquells que hi han arribat procedents de llocs escampats arreu del món, buscant una nova vida. I ho ha estat també per tots aquells que han escollit passar temporades de vacances o desconnexió en un indret paradisíac incomparable com el nostre. La família Pi-Sunyer em sembla una bona síntesi de totes aquestes persones, i les paraules que August ens va deixar escrites des del seu exili, una magnífica manera d'expressar els sentiments que en totes elles desperta aquest poblet de la Costa Brava.

Roses, d'alguna manera, és patrimoni de moltíssima gent que se la sent seva, si més no emocionalment, i això la fa gran, molt gran. Per aquest motiu, tenir l'oportunitat de col·laborar, encara que sigui modestament, al seu progrés i al benestar de la seva gent, suposa un orgull i un honor difícil de poder posar negre sobre blanc.

Ara fa just quatre anys, l'assemblea local d'Esquerra Republicana em va donar aquesta oportunitat en escollir-me per encapçalar la seva candidatura municipal i, des d'aleshores, m'he esforçat per intentar aprofitar-la al màxim.

La primera tasca va ser la d'intentar entrar a l'Ajuntament amb el màxim de força possible, cosa que passava per entregar-se a construir un projecte sòlid i eficient i, al mateix temps, comunicar-lo amb una campanya engrescadora. Aquest objectiu va ser solventat amb un resultat satisfactori, i ens permetia passar a la següent pantalla, la que més temps ens ha ocupat: saber ser útils des de dins les institucions, amb la dificultat afegida de ser-ho des de l'oposició.

En aquests anys, el primer que cal destacar és que el Grup Municipal ha funcionat excepcionalment bé. S'ha construït un equip cohesionat, treballador, compromès i que ha sabut evolucionar i créixer amb el pas dels mesos. Cada regidor s'ha encarregat d'una sèrie d'àrees concretes, i amb aquest repartiment hem pogut fer una tasca de fiscalització i presentació d'alternatives en el conjunt de l'activitat municipal. Una feina que ha estat recolzada, de forma determinant, per una executiva local que en tot moment ha donat suport al Grup Municipal, nodrint-lo de projectes, facilitant la logística i mantenint un contacte més directe amb el carrer.

Fent un repàs telegràfic, la nostra línia de treball s'ha centrat, en primer lloc, a defensar la necessitat de posar les persones en el centre de la política municipal. Les dades canten per si soles, i els problemes socials que pateix molta gent han de ser una prioritat del conjunt d'iniciatives que s'impulsi des de l'Ajuntament. Paral·lelament, hem treballat per a l'impuls econòmic local, afavorint la dinamització del teixit comercial, l'aposta pel 2.0 i fomentant l'aprofitament de recursos com el patrimoni històric, l'entorn natural i l'oferta esportiva per atreure noves formes de turisme. També ha ocupat gran part del nostre temps la promoció de la qualitat ambiental i la sostenibilitat urbana. Tot plegat, sense oblidar mai el compromís en generar les eines necessàries perquè els ciutadans puguin empoderar-se i incidir el màxim possible en el conjunt de polítiques públiques.

No puc acabar aquest resum sense fer referència als importants moments polítics que hem viscut com a part del nostre país al llarg d'aquests anys, des del 9N del 2014 fins a les eleccions del 21 de desembre del 2017, passant per l'injust empresonament dels líders polítics catalans. Malgrat els insistents intents d'alguns, Roses ha estat sempre al costat de les institucions del país en tot aquest temps. En aquest sentit, hem estat sempre, i seguirem estant en el futur, al costat de tots aquells que es conjurin a restar sempre amb la democràcia i la llibertat.

La valoració de l'experiència és, en conclusió, molt positiva. Hem iniciat un camí motivador i amb horitzons a molt més llarg termini, i el tracem amb un gran equip humà que permet mantenir grans aspiracions. Tenim encara un llarg recorregut davant nostre, i tinc ganes i plena voluntat de seguir col·laborant a tirar-ho endavant i afrontar les noves etapes.

Aquest dissabte, l'assemblea local escollirà la persona que encapçalarà la candidatura a les eleccions de l'any que ve, i demanaré la confiança per poder seguir desenvolupant aquesta responsabilitat. Vull poder seguir treballant quatre anys més pel "mite de Roses" del que parlava Pi i Sunyer. Per aquesta vila estimada per tants i que molts volem més pròspera. Espero seguir-ho fent durant els propers quatre anys, i espero fer-ho des de les noves etapes que ens esperen en el camí. El repte és gran, però la voluntat és immensa. El llarg viatge continua, i no es pot aturar. Seguim!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada