dilluns, 15 de novembre del 2021

Pressupostos 2022

Publicat a La Veu el 15/11/2021

El passat 21 d’octubre, l’Ajuntament de Roses va aprovar els pressupostos per a l’any 2022, els tercers del govern de Canyelles. Uns números que dónen continuïtat a les línies de treball iniciades en els últims dos exercicis i també obre nous camins, alguns dels quals, vull aprofitar per destacar:- Creació de l’Oficina Local d’Habitatge de Roses, un pas imprescindible per a poder realitzar projectes i polítiques ambicioses en aquest àmbit.

- Consolidació de l’augment de la despesa social (aproximadament un de cada tres euros de despesa directa són de nova inversió aprovada durant el #GoverndeCanyelles)

- Projecció turística i reactivació econòmica. Augment del 18% en Turisme (atraient a nous esdeveniments, eines de generació de dades i foment del turisme actiu i familiar i a l’enogastronamia) i augment del 22% en Promoció Econòmica (entre d’altes projectes, per dinamització i les accions de formació de l’Aula Gastronòmica).

- Relació responsable i sostenible amb el territori, fomentant les energies renovables i avançant en la regulació del Parc Natural del Cap de Creus.

- Aposta per les noves tecnologies aplicades al patrimoni cultural i històric (que inclou un ampli programa d’actuacions basats en la creació de continguts de realitat virtual i augmentada per a l’experimentació in situ al Castell de la Trinitat, als búnquers de Punta Falconera i a Ciutadella de Roses).

- Reforçar la col·laboració amb la Universitat de Girona, amb un increment pressupostari de la Catedra Oceans (de 17.000€ a 30.000€) i la Càtedra d'Arqueologia i Patrimoni Arqueològic (de 95.000€ a 135.000€).

- Electrificació de la flota de vehicles municipals, també dels cotxes patrulla de la Policia Local.

- 1,7M€ en inversions (amb obres necessàries com la reforma del tram que falta del carrer de la Llotja), que s’han de sumar als 2,3M€ que es van aprovar el passat 4 d’octubre. En total, prop de 4M€ que s’executaran durant l’any 2022!

- Reducció de la despesa en lloguer d’equipaments, alliberant contractes com el de la Casa Jordà (que tenia un cost d’uns 60.000€/any), gràcies a la reubicació en equipaments propietat municipal dels departaments de Cultura, Festes, Esports i Joventut (Teatre Municipal) i Ensenyament i Sanitat (Edifici del Porxo).

- Deute 0! L’Ajuntament de Roses no preveu gastar ni un sol euro en interessos durant l’any que ve, ja que no tindrem CAP deure amb cap entitat financera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada