dimecres, 15 de desembre del 2021

Els ODS a Roses

Publicat a La Veu el 15/12/2021

El passat 16 de novembre vàrem tenir el luxe de poder rebre a Roses a tot un referent com en Raül
Romeva. L’exconseller d’Acció Exterior i actual Vicesecretari general de prospectiva i Agenda 2030 d’ERC ens va visitar per parlar de la implementació, també des dels Ajuntaments, dels Objectius pel Desenvolupament Sostenible (ODS), que Nacions Unides va aprovar el 2015 com a part d’una nova agenda de desenvolupament sostenible, l’Agenda 2030. El principal missatge dels ODS de l’agenda 2030 és la importància de tractar tots els reptes que tenim com a societat des d’una perspectiva global i integral. Des de la igualtat de gènere fins a la generació d’energia neta, passant per la fi de la fam o el dret a un treball digne.

Per a l’atenció als mitjans d’aquesta visita vàrem escollir varem escollir com a emplaçament un lloc emblemàtic del nostre entorn com és Punta Falconera, que va servir per explicar la tasca per assolir una altra de les fites dels ODS: protegir el nostre territori.

En aquest mateix sentit, poc després, el dia 1 de desembre l’Assocació Empresaris Roses - Cap de Creus presentava el projecte del segell de qualitat “Cuidem Roses”, per a promocionar el turisme sostenible, inspirat també en els principis dels ODS.

L’evolució cap a una destinació turística plenament sostenible mediambientalment i social és, segur, el millor camí possible cap una destinació competitiva i cap a un compromís cívic amb nosaltres mateixos i cap a les futures generacions. Un camí que hem de transitar plegats sector públic i sector privat. El compromís del teixit empresarial de Roses amb els ODS és un potencial a desenvolupar, i en la meva intervenció que vaig fer en l’acte de presentació d’aquest projecte vaig voler destacar que obre tot un àmbit immens de col·laboració amb el nostre consistori, així com també traslladar una felicitació i un sincer agraïment a l’entitat per caminar decididament cap a aquest horitzó.

Els ODS i la seva filosofia arriben a poc a poc a la nostra ciutat, i des de l’Ajuntament de Roses treballem amb aquests objectius com a guia. Ho hem explicat des d’un lloc emblemàtic del nostre entorn com és Punta Falconera, que ha servit per explicar la tasca per assolir una altra de les fites dels ODS: protegir el nostre territori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada