divendres, 15 d’octubre del 2021

Centre Obert

Publicat a La Veu el 15/10/2021

Hi ha dies que són especials i d’aquells que et fan sentir especialment orgullós i satisfet de la feina que fem des del consistori. El passat dia 27 de setembre va ser un d’aquests dies.Aquell dia va tenir lloc la presentació d’un nou servei públic de l’Ajuntament de Roses, un servei socioeducatiu d’acompanyament extraescolar a d’infants en situació de vulnerabilitat d’entre 6 i 12 anys dirigit a potenciar la igualtat d’oportunitats, el desenvolupament personal, la integració social i l’adquisició de coneixements.

Aquest projecte neix amb la voluntat d’incidir d’una manera estructural en l’arrel d’un problema molt real de la nostra societat. Amb aquest servei, Roses disposarà d’un dels recursos necessaris per corregir de manera no conjuntural sinó estructuralment, situacions de vulnerabilitat.

El centre acull, de moment, a 30 infants. La via d’accés principal al centre es realitza a través dels serveis socials municipals, des de l’Àrea d’Acció Social es recolliran també propostes de les escoles, entitats i del Pla Educatiu d’Entorn, amb l’objectiu de fomentar un treball en xarxa que compti amb la implicació de tota la comunitat. S’ubicarà temporalment a la part superior del Mercat Cobert, al costat de l’escola d’adults, a l’espera de decidir quina serà la ubicació definitiva de tots dos serveis, ja que forçosament caldrà traslladar-los quan es faci el nou mercat properament.

Els infants en risc són un dels col·lectius més sensibles i al qual hem d’oferir eines i sortides per evitar situacions d’exclusió social en edat adulta i garantir així que les futures generacions de rosincs creixin amb plena autonomia, que puguin realitzar-se i construir la seva vida tal i com ells desitgin, i no limitats per una situació econòmica i social heretada que limiti les seves oportunitats.

Cal donar l’enhorabona a tot l’equip de la regidoria d’Acció Social que ha treballat molt perquè el Centre Obert sigui una realitat. I també traslladar un agraïment al Secretari d’Infància, Joventut i Adolescència de la Generalitat, Alexis Serra; al Director de Serveis Terrotorials d’Afers Socials, Raúl Morales, i al Vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Josep Maria Barnils, per haver-nos acompanyat en aquesta jornada tan important per a Roses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada