dijous, 15 de juliol del 2021

Alcaldia

Publicat a La Veu el 15/07/2021

El passat 26 de juny va ser un d'aquells dies que no oblidaré per anys que visqui. Aquella jornada vaig tenir l'honor de ser investit alcalde de Roses amb el suport d'onze dels disset regidors que conformen el ple municipal, és a dir, un 65% del plenari, la majoria més sòlida en una investidura de l'actual etapa democràtica que va començar el 1979.

Les meves primeres paraules com a alcalde de Roses van ser per a testimoniar l'emoció i l'orgull d'aquell moment. Per a un nen que jugava de petit a la plaça de l'Església i al vaixell pirata de la platja, que cada matí remuntava la Riera per anar a escola i que comprava croissants acabats de fer a Can Mallol; per a un jove que passava les nits de divendres al local de l'Embranzida i que participava als campionats de Magic del CAR, convertir-se en la màxima autoritat del poble que l'ha vist néixer i créixer esdevé una emoció difícil de poder definir.

Sóc plenament conscient de la magnitud emocional i històrica que representa aquesta responsabilitat. Com a regidor m'encarregava, entre altres coses, de la «Seguretat»; ara, com a alcalde, recuperant un concepte que sempre he pensat que és deliciosament republicà que va fer famós el president Maragall, m'encarregaré de les «Seguretats». Perquè si per seguretat entenem viure en unes condicions de vida dignes, agradables, estables i en llibertat, són molts els perills que cal afrontar. Evidentment, l'incivisme i la delinqüència en són un, però també ho és la manca d'accés a l'habitatge o al mercat laboral; la discriminació per raó de raça, de creença o de sexe; la sensació d'exclusió, la mala gestió de l'espai públic, la destrucció del medi ambient, la mala ordenació de la circulació o la contaminació. Tot això són seguretats que cal donar als ciutadans, amb les que l'Ajuntament està compromès i amb les que també estarà compromès el seu alcalde.

M'entregaré des del primer dia per estar a l'altura de l'encàrrec, conjuntament amb els companys d'equip de govern (d'ERC, JxC i GdP) i també comptant amb els grups de l'oposició. Assumint també el llegat en positiu de tots els que m'han precedit en el càrrec: en Jaume Noguer, en Joan Bataller, en Pere Sanés, en Carles Pàramo, la Magda Casamitjana i la Montse Mindan.

Comença una etapa apassionant en la que compto amb tothom i vull que hi surti guanyant tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada