diumenge, 15 d’agost del 2021

Text de presentació de la revista de Festa Major 2021

Un any més, Roses es prepara per viure una de les dates més assenyalades al calendari, la Festa Major. Aquest any, vivim l'emoció que l'acompanya amb una sensació agredolça. Agre perquè no podem oblidar totes les persones que ens han deixat durant els últims divuit mesos a causa de la pandèmia, així com tampoc el patiment de les seves famílies i de totes les persones que han patit les conseqüències de les restriccions de la nostra vida social i econòmica. Però també dolça, perquè, de la mà de la ciència i la sanitat pública, la solució en forma de vacuna va avançant sense aturador i ens permet anar recuperant, a poc a poc, la normalitat de les nostres vides i les nostres festivitats.

La Festa Major del 2021 no serà encara com les de sempre. Les restriccions i les limitacions que imposa la seguretat sanitària encara no ho faran possible. Però aquests dies no seran pas desaprofitats! Si per alguna cosa s'ha caracteritzat Roses durant tota aquesta etapa ha estat per esdevenir un referent de la #CulturaSegura, tot un exemple per altres municipis que ha fet que no només mantinguéssim un elevat nivell d'oferta cultural, sinó que, fins i tot, féssim un important pas endavant capitalitzant o atraient a casa nostra festivals i esdeveniments de primer nivell. Ara, per la nostra Festa Major, demostrarem un cop més el nostre compromís amb la cultura i la nostra gran capacitat d'adaptació per seguir garantint aquest servei bàsic i d'una enorme importància social.

Tampoc em vull oblidar d'un altre dels elements importants de la festa, que cap virus ens podrà prendre, la reivindicació de la nostra consciència com a poble i com a comunitat. Les Festes Majors són també un dia per a recordar-nos la pertinença a una col·lectivitat amb la qual compartim vida i amb la que ens uneix tota una xarxa de vivències i sentiments. Un dia per celebrar l'orgull de compartir projecte amb els nostres veïns i veïnes. Un dia per a reivindicar la necessitat de cuidar-nos els uns als altres. Aquesta significació de la festa sobreviu a tots els cataclismes i complicacions que el destí ens posa per davant, i les banderes de Roses als balcons de l'any passat així ens ho demostren. També aquest any cal mantenir-la viva.

Tot i no ser la Festa Major plenament normalitzada que voldríem, com les primeres llums del dia, aquesta celebració ens permetrà agafar aire i començar a albirar la fi de la foscor i l'inici d'una etapa nova plena d'esperança i de bons desitjos. Ja queda menys per poder saltar, abraçar-nos i passar-ho bé sense por. Mentrestant, aprofitem al màxim aquestes dates. No deixem perdre ni una oportunitat per passar una bona estona i per fer poble.

Visca Roses!

Visca la Festa Major!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada