dimarts, 15 de juny del 2021

Reforç policial

Publicat a La Veu el 15/06/2021

Aquest mes l'Ajuntament de Roses ha aprovat una partida de 72.000 € per tenir un reforç extraordinari de les hores de servei dels agents de la Policial de cara a una temporada turística que es preveu especialment complicada. En total aquesta ampliació suposarà que cada agent de Policia podrà realitzar fins a 60 hores més, que previsiblement suposaran més de 2.000 hores efectives de servei.

Aquest reforç servirà per afrontar problemàtiques importants com poden ser l'incivisme en diferents punts del municipi, les mesures de prevenció sanitària que encara seguiran vigents durant unes setmanes més, la venda irregular al passeig Marítim o els problemes de saturació a les cales del Cap del Creus. Com sempre, convé recordar que en totes aquestes problemàtiques l'actuació policial és només una gestió a curt termini, no pas una solució definitiva. Totes aquestes realitats necessiten ser abordades des d'altres àmbits per tal d'arribar a l'arrel i, per tant, a la solució estructural. Malgrat això, és evident que mentre existeixin tant la ciutadania com el mateix ajuntament seguiran requerint la intervenció policial per tal de fer front als seus efectes nocius, i per tal de respondre a aquestes necessitats hem pres la mesura de l'augment d'hores, entre d'altres.

Paral·lelament a aquest increment en el nombre d'hores de servei, l'Ajuntament ja ha posat en marxa el procés de selecció que realitza anualment per als nomenaments de 7 agents interins, que permeten redimensionar la plantilla amb un important reforç durant 6 mesos, entre l'1 de juny i el 30 de novembre. A aquests, se sumen les 5 places en propietat de policia que s'incorporaran en breu al servei, amb les quals es cobreixen vacants i jubilacions corresponents a aquest 2021.

Una altra de les mesures que adopta l'Àrea de Seguretat Ciutadana durant l'estiu és la de disposar de la presencialitat del total d'agents que integren la plantilla durant el període comprés entre els mesos de juliol i agost, és a dir, que durant aquest període concret no d’autoritzar vacances entre els membres de la plantilla per tal de garantir que es disposa en tot moment de tots els efectius possibles.

Amb tot això, esprem poder afrontar amb garanties aquesta temporada d'estiu, que ha de ser la de la reactivació econòmica, per tal de contribuir tant com sigui possible al seu bon desenvolupament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada