Publicat a La Veu el 15/02/2020
Aquest inici d’any ha vingut marcat per la visita, inesperada però força escandalosa, del temporal Glòria, que entre aproximadament el 20 i el 24 de gener va afectar el nostre país.
Si mirem els efectes que ha tingut en altres indrets, el cert és que podem estar contents que les afectacions a Roses varen ser menors. Localitats properes, com L’Escala o Llançà, van patir molt més els efectes del temporal, per no parlar de zones del país més llunyanes com el Delta de l’Ebre. Malgrat això, no podem perdre de vista que gestionar un temporal és sempre complicat, i requereix moltes hores i molta dedicació per tal de prevenir que ningú pugui prendre mal.
Durant el temporal, la c260 direcció Figueres va quedar inundada, igual que moltes zones de Santa Margarida. També la caiguda de diferents arbres va provocar talls de carretera, i segurament l’exemple més sensible va ser el pi de grans dimensions que va caure al Centre Escolar Empordà, danyant a dos vehicles estacionats. També va marxar la llum a estones i, per a rematar-ho, es va trencar una canonada al Mas Mates. Tot això, va obligar a una feina constant de tallar carreteres, desembossar recs, retirar i tallar arbres o llençar avisos a la població en temps real. També es va haver de prendre la decisió de suspendre l’activitat escolar per raons de seguretat el dimecres i el dijous, una situació que va generar incomoditat a algunes famílies i queixes, però que era el més sensat i necessari davant l’amenaça de la situació.
I, un cop passat el temporal, la feina segueix. Cal avaluar tots els desperfectes, revisar la situació de les cales, netejar el passeig marítim i també recollir tots els plàstics que el mar havia portat fins a les nostres platges. Una tasca, aquesta última, en la que la ciutadania es va bolcar.
Un cop passat el pitjor, cal agrair, una vegada més, la feina que tots els professionals varen desenvolupar abans i després del temporal. Sovint, tenim la sensació que els dispositius que permeten evitar d’anys majors, i també els que ens permeten recuperar la normalitat ràpidament després d’una emergència, es dissenyen per si sols. Però en absolut és així. Darrere de la prevenció i de la reparació, hi ha grans persones que hi treballen i donen el millor d’elles mateixes per a la ciutadania. Convé tenir-ho sempre present i valorar, i sempre que es pugui facilitar, la seva tasca.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada