diumenge, 15 de març del 2020

Ordenar i millorar

Publicat a la Veu el 15/03/2020

Una de les prioritats que des de l'àrea de Seguretat Ciutadana ens hem marcat per a aquests 4 anys és la circulació i, més globalment, la mobilitat. Hem de fer un esforç per tal de posar-nos al dia en tots aquells aspectes en què encara tenim deures per fer i, per aquest motiu, hem elaborat el Pla de Millora de la Circulació.

Els primers compassos del PMC han consistit a millorar l'ordenació d'algunes urbanitzacions amb l'objectiu de tenir una mobilitat més segura i entenedora, regularitzant centenars de places d'aparcament (al mateix temps que acabem amb l'aparcament generalitzat sobre les voreres), facilitant el trànsit de peatons, augmentant les places reservades per a persones amb mobilitat reduïda i acabant amb els carrers de doble sentit amb espai insuficient perquè passin els dos cotxes. La primera experiència va ser a La Garriga, i la segona al Mas Oliva. Una feina que s'ha pogut fer gràcies a la implicació i a la bona coordinació amb els companys de ROSERSA i de l'àrea d'Infraestructures.

En aquestes actuacions, hem pogut millorar la circulació guanyant moltes places d'aparcament en el còmput total del barri (malgrat en algun carrer concret n'hem hagut de treure, en molts altres n'hem guanyat). No obstant això, aquesta situació agraïda i de bon gestionar no es donarà quan haguem d'afrontar millores de la mobilitat es zones on tenim voreres estretes (en alguns llocs 70-80 cm), estacionament (a vegades a banda i banda) i carrils de circulació estrets que ni permeten circular-hi amb comoditat i seguretat ni compleixen cap normativa de seguretat que, en cas d'emergència, haurien de permetre el pas, per exemple, d'un cotxe de bombers. Aquí inevitablement caldrà eliminar estacionament.

A part de la millora de les urbanitzacions, hem estat també treballant en una reforma de l'ordenança de circulació, per tal de millorar i avançar en la regulació de temes importants com ara les places d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda i també els vehicles de mobilitat personal (allò que popularment coneixem com a «patinets elèctrics»), que des de ja fa uns anys formen part del nostre ecosistema circulatori i que és necessari que delimitem bé per on han de passar i sota quines normes. Aviat, podrem presentar-la i aprovar-la per ple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada