dimecres, 15 de gener del 2020

Reis d'Orient

Publicat a La Veu el 15/01/2020

Un any més, la nit del 5 de gener els carrers de Roses es varen omplir de joia i alegria per rebre a ses majestats els tres Reis d'Orient: Melcior, Gaspar i Baltasar. Aquesta és una de les nits més màgiques de l'any pels més menuts, i manté sempre una certa aura de misticisme, fins i tot quan creixem. Una jornada així, necessita una festa que estigui a l'altura.

La cavalcada de Roses ja fa una colla d'anys que s'organitza gràcies a la implicació i esforç de tota una colla de gent que s'encarrega, de forma desinteressada, d'un bon munt de tasques indispensables per tenir una nit lluïda. Des de moltes setmanes abans, comencen la feina preparant els vestits i recopilant el material, i durant aquells dies organitzen als participants, munten el campament del carter, preparen els seguicis o interpreten algun dels molts personatges. En total, més d'un centenar de persones que fan possible aquest esdeveniment amb l'ajuda de les entitats que també hi participen i, evidentment, amb la plena implicació de l'Ajuntament de Roses.

El resultat final és una cavalcada de reis lluïda i alegre, que ha anat millorant sense parar en els últims anys i que crec que ja ha aconseguit l'objectiu d'evitar que la gent de Roses vagi a veure passades altres pobles, com passava antigament. De fet, fins i tot comencem a veure l'efecte invers: persones d'altres municipis que vénen fins a Roses com a lloc referent per passar aquesta jornada. Tot això, fa que sigui imperatiu enviar una sincera felicitació a tots els participants per la magnífica feina que aconsegueixen.

Però més enllà de la festa en si, vull posar realment en valor que la cavalcada s'ha convertit en un exemple de coordinació interdepartamental dins l'Ajuntament i també d'implicació i lideratge de la ciutadania en el disseny d'esdeveniments festius. Hi ha pocs esdeveniments que aconsegueixin aquest grau de participació i empoderament de la ciutadania, que és un element indispensable per tenir un model de festes de qualitat i que la gent es faci seu. És un model que cal cuidar, potenciar i utilitzar com a exemple sempre que sigui possible. Perquè tot allò que la gent lidera i es fa seu, acostuma a funcionar bé i a donar bons resultats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada