dimarts, 15 d’octubre del 2019

Pla de Millora de la Circulació

Publicat a La Veu el 15/09/2019

A finals d'agost, juntament amb el regidor d'Infraestructures i Serveis Públics, Juan Manuel Fernández, vàrem presentar públicament el Pla de Millora de Circulació de Roses, destinat a la reordenació de la circulació en aquells espais del municipi que ho requereixen per millorar-ne la seguretat i la vialitat.

El Pla de millora de la circulació suposarà una ambiciosa aposta per posar al dia l'ordenació i senyalització de moltes zones problemàtiques. L'objectiu és millorar l'orientació dels conductors i vianants, evitar que es puguin produir situacions d'inseguretat i es delimitin millor les zones d'aparcament. Amb això volem acabar amb tots els carrers estrets amb doble sentit, amb els problemes de senyalització, les zones amb circulació anàrquica i insegura i amb els espais on l'aparcament sobre les voreres s'ha convertit en la pràctica habitual.

Una feina que facilitarà molt la tasca de la Policia Local i que, en alguns casos, anirà acompanyada d'inversions en els espais que es reordenin per tal de dignificar l'espai i adaptar serveis.

El Pla s'acaba d'iniciar amb el projecte que s'està duent a terme actualment a la urbanització de la Garriga, a la qual seguirà el Mas Oliva abans de finals d'any. En ambdós casos, les actuacions suposaran guanyar places d'aparcament regulat, acabar amb els girs amb poca visibilitat i també un canvi de sentit de circulació d'un important nombre de carrers (molts d'ells actualment de doble sentit). Tot plegat per tal de dotar aquestes urbanitzacions residencials d'una circulació més fluida i coherent, optimitzant-la des dels mateixos accessos d'entrada i sortida de cada urbanització.

També s'instal·laran reductors amb bandes de goma en aquells carrers on s'ha detectat perillositat per l'excés de velocitat a què circulen els vehicles i es reforça significativament la senyalització tant vertical com horitzontal de les dues urbanitzacions.

L'objectiu que ens marquem és clar i ambiciós: L'any 2023 un cotxe ha de poder circular per qualsevol punt de Roses tenint en tot moment una senyalització i una ordenació de l'espai que li permetin poder moure's amb seguretat per ell mateix i per l'entorn en tot moment només seguint les indicacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada