dilluns, 15 de juliol del 2019

Reforç

Publicat La Veu el 15/07/2019

Com cada estiu, les poblacions turístiques com Roses multipliquen la seva població de forma espectacular. De menys de 20.000 habitants a l’hivern, passem a prop de 100.000 a l’estiu.

Aquest augment suposa una injecció econòmica essencial per a la nostra vila, i esdevé el pilar fonamental de la nostra forma de guanyar-nos la vida. No obstant això, també implica un augment exponencial de la quantitat de serveis que ha de prestar l’Ajuntament durant tot aquest període. També, evidentment, pel que fa a seguretat.

La Policia Local i la resta de cossos de seguretat han de fer front a temes com l’increment de la quantitat i els horaris dels esdeveniments festius, la circulació de vehicles i embarcacions d’esbarjo, una major dispersió de la població, les característiques meteorològiques (que augmenten certs riscos naturals com el risc d’incendis forestals, les onades de calor i el risc de contaminació marina...), a més de problemàtiques estrictament policials com l’augment de l’activitat delictual, els aldarulls, els problemes circulatoris i les omnipresents molèsties veïnals pel soroll.

A tall d'exemple, actuacions quotidianes policials com la retirada de vehicles de la via pública, les detencions policials, els serveis assistencials, instruccions d'atestats i l'assistència a accidents s'incrementen en una proporció d'1 a 6 si ho comparem amb els mesos de novembre a març.

Per tot això, des de l’Ajuntament de Roses, com ja hem fet en els últims anys, reforcem la nostra plantilla tant com ens sigui possible. Per una banda, millorant les eines de les que disposen, amb actuacions com ara llogar un vehicle de suport que estarà en funcionament durant 4 mesos i que compta amb tot l’equipament necessari. Per l’altra, contractant fins a 8 agents interins per als propers mesos i cobrint les 3 places fixes del cos que actualment estan vacants. L’objectiu és tenir operatives les 44 places fixes amb un reforç que ens permetés arribar fins als 52 efectius.

Amb aquestes mesures es busca millorar la capacitat operativa de la policia i facilitar que puguin afrontar millor els serveis a la ciutadania, també en temporada alta. Així podem garantir al màxim possible el benestar dels ciutadans de Roses i els visitants que tenim a l'estiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada