divendres, 15 de juny del 2018

"Plaça" de la Llotja

Publicat a La Veu el 15/06/2018
 
En el darrer ple municipal es va votar un projecte de reforma de la parcel·la de titularitat municipal que trobem entre el carrer de la Llotja, el carrer Pescadors i el carrer Cap Norfeu. Actualment és un descampat de terra i el cert és que això, sumat a les voreres estretes i a l'absència de mobiliari urbà, genera una imatge força degradada d'aquella zona.

El nou projecte preveu ampliar les voreres, posar-hi més arbres, pavimentar el terra, posar-ho tot a un mateix nivell i, fins i tot, col·locar-hi un petit espai de joc infantil. Certament, suposarà una millora de la zona, això és innegable, però, tindrà una conseqüència indirecta que no es pot passar per alt, com és l'eliminació de les prop de 30 places d'aparcament que avui en dia es troben en aquell espai.

És cert que alliberar els espais públics de la presència de cotxes ajuda a tenir una vila amb millor imatge, més amable pels vianants, més transitable a peu, i amb un urbanisme que afavoreixi la vida al carrer i la convivència. Tot això són principis que des del Grup Municipal Republicà subscrivim sense cap mena de reserva.

Els nostres dubtes sobre el projecte, vénen de certes mancances que veiem per part del govern municipal. Eliminar places d'aparcament (com s'ha fet en aquest cas, com es va fer a Riera Ginjolers o com es vol fer també a la plaça Illa d'Ítaca) té beneficis, certament, però també té uns evidents desavantatges que cal saber gestionar. Quina és la solució que es proposa per solucionar aquests problemes que es generaran? Quina és política de mobilitat que volem fomentar? Volem traslladar tot l'aparcament als afores? Volem eliminar prou aparcaments en superfície per a fer viable econòmicament l'històric projecte d'un aparcament soterrat a primera línia? Potser podríem estar d'acord amb alguna d'aquestes solucions, no hi tanco la porta, però cal saber quin és el pla del govern.

Si tenen pla, no ens el volen dir i, per tant, falta claredat. Si no en tenen, pitjor, llavors falta previsió, que és el pitjor que li pot faltar a un governant. En qualsevol cas, no ens agraden els xecs en blanc, així que, de moment, mantenim una abstenció prudent en aquests projectes. Si volen el nostre suport, ja saben que només cal que es resolguin tots aquests interrogants, llavors seran molt més fàcils els acords.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada