dimarts, 15 de maig del 2018

Absentisme

Publicat a la Veu el 15/05/2018

En el passat ple vàrem debatre una moció de C's on es demanava elaborar un pla d'accessibilitat per a les platges. El títol sembla presentar una proposta interessant, i seria així si no fos un petit detall: el pla ja està elaborat i va ser presentat a tots els regidors el passat dia 19 de març.

Perquè, llavors, presenta C's aquesta moció? Doncs la presenten perquè no sabien que ja s'ha fet aquest estudi. I no ho sabien perquè no van venir ni a la reunió on es va presentar, ni es varen molestar a demanar aquest estudi, ni tampoc varen preguntar què s'havia dit en aquella reunió.

No va ser un fet aïllat, no varen assistir a aquella reunió com no ho fan a la majoria de reunions de treball, a gairebé cap òrgan de govern municipal on no es cobri. Un absentisme i una deixació de funcions que també practiquen altres grups com el PP i que és un autèntic menyspreu als ciutadans de Roses i també a la resta de regidors. Per desgràcia, és una realitat que la majoria de gent no pot veure ni fiscalitzar i per això vàrem creure que era necessari votar en contra de la moció i fer una denúncia contundent d'aquestes actituds. El to va ser dur, deliberadament dur, justament perquè tingués l'abast i l'atenció que mereix el tema.

L'excusa acostuma a ser que la compatibilització de la feina en el sector privat no permet assistir a certes reunions o fer certes tasques. Altres regidors també compatibilitzen el càrrec amb una feina al sector privat, i procuren assistir a tot el que poden, i també és curiós que aquesta incompatibilitat només passi en aquells òrgans on no es cobra, mentre en aquells que sí que són remunerats el nivell d'absentisme és molt més baix. En tot cas, el sou de regidor va lògicament lligat a unes obligacions, i aquestes no es poden eludir.

Aquesta deixadesa fa que no s'assabentin del que passa a l'Ajuntament ni de com funciona l'administració municipal. Només es mouen i es preocupen quan els CDRs posen unes lletres a les platges o quan els pamflets del rei carnestoltes demanen la llibertat dels presos polítics. Passen absolutament de la resta de l'activitat municipal, la que afecta directament a la vida i el benestar de les persones.

Convé que fem un esforç perquè aquesta realitat tingui visibilitat i perquè tothom ho sàpiga. Aquesta moció va ser una bona ocasió per fer-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada