divendres, 15 de gener del 2021

Reis en pandèmia

Publicat a la La Veu el 15/01/2021

La nit del passat 5 de gener, els tres Reis d'Orient varen arribar a Roses per repartir regals entre els nens i nenes del poble. Cada any arriben, i aquest no podien faltar, però això sí, ho han hagut de fer d'una manera una mica diferent.

El virus ens ha obligat a reconvertir la tradicional cavalcada per una recepció reial a la Ciutadella per a tots els infants rosincs. D'aquesta manera, volíem mantenir la màgia d'aquesta jornada, però mantenint totes les mesures de seguretat necessàries i evitant les aglomeracions en un espai molt ampli, a l'aire lliure i on la gent havia d'accedir amb cita prèvia. En aquest nou format, per cert, no hi va faltar ningú! Els reis varen estar acompanyats per tot el seu seguici habitual en els últims anys: el carter, la Miftal, els carboners, les fades, els patges... El nou format va ser un autèntic èxit. La cara d'il·lusió de tots els menuts en acabar el recorregut així ho demostrava. El retorn que ens han fet arribar les famílies ha estat també una certificació d'aquesta bona rebuda entre la ciutadania.

La bona idea i organització correspon a molta gent que hi ha participat. Evidentment, a l'àrea de Cultura i Festes de l'Ajuntament, que amb l'Èric Ibáñez al capdavant va tenir clar des de feia mesos que volia apostar decididament per celebrar aquesta nit fos com fos. Però voldria destacar, sobretot, als més de 50 voluntaris que han materialitzat tot el dispositiu tant durant els dies previs com durant la mateixa jornada. Cada any acostumo a dedicar-los unes línies. La mobilització de voluntaris, sobretot joves, per a fer possible la nit de reis és un dels referents més rellevants a Roses del que suposa que la ciutadania s'empoderi i participi de forma determinant en l'organització de festes i esdeveniments. Sempre ho és. I sempre és espectacular. I sempre és emocionant. Però aquest any ho és més que mai. Veníem d'un any complicat per a moltes famílies, també per moltes de les seves; era un format nou i desconegut; hi havia mil normes que calia tenir en compte i, per acabar-ho de rematar, l'onada de fred d'aquests dies feia duríssima l'estada de diverses hores a la intempèrie. I malgrat tot això, un any més, ells hi eren. El poble de Roses mai no us donarà prou vegades les gràcies i uns felicitarà amb l'èmfasi suficient per la vostra tasca i pel favor que feu als més menuts!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada