dimarts, 15 de desembre del 2020

Malgrat tot, Nadal

Publicat a La Veu de Roses el 15/12/2020

El passat 27 de novembre Roses va obrir les llums Nadal dels carrers. Ho va fer d'una manera diferent de com s'havia fet en els últims anys. Sense cantada de nadales ni l'escalfor dels nens que donaven alegria a aquesta cerimònia. Com gairebé tots els esdeveniments, es va poder seguir només de manera telemàtica a través de les xarxes socials.

Va ser una encesa freda, que culmina un any desafortunat marcat per aquesta maleïda pandèmia que ha trasbalsat el món. Però, malgrat tot, no deixava de ser un moment bonic que marca l'inici d'unes festes que resisteixen a qualsevol contratemps. Nadal són uns dies màgics, en què els carrers s'omplen d'un aroma peculiar i que tots vivim d'una manera especial.

Cert és que no serà un Nadal qualsevol. Enguany ens hem d'adaptar, com ho hem fet amb la cerimònia d'encesa de llums, i hem de limitar els grups a les trobades, desplaçar-nos menys i prendre tot tipus de precaucions. És igualment cert que moltes famílies estan passant un moment molt complicat, ja sigui per la pèrdua d'algun ésser estimat o pels problemes econòmics que ha provocat la Covid. Totes aquestes coses hi són, i no les podem perdre de vista, però, insisteixo, cap d'aquests entrebancs podrà acabar amb l'essència irreductible de les festes de Nadal.

Això sí, en aquest Nadal peculiar hem de tenir cura d'intentar ajudar, en la mesura de les nostres possibilitats, que tots puguem celebrar-lo en les millors condicions possibles. Això vol dir, per una banda, respectar amb el màxim de rigor possible les mesures de prevenció dictades per les autoritats sanitàries, perquè la relaxació sobre aquest tema pot tenir gravíssimes conseqüències de tota classe per nosaltres mateixos i per tota la gent del nostre entorn. I també vol dir, per exemple, pensar en els comerciants de la vila, que han aguantat un any complicadíssim estoicament i que, ara més que mai, necessiten el compromís dels veïns i veïnes per fomentar el consum local.

Gaudim d'aquestes festes, que sempre hi són. Gaudim d'aquests dies, que ningú ens podrà prendre. Fem-ho amb responsabilitat, per protegir-nos i protegir als altres. Fem-ho amb compromís, per ajudar-nos i ajudar als altres. Fem-ho amb optimisme, per, malgrat tots els malgrats, gaudir-ho i fer-ho gaudir als altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada