diumenge, 15 de desembre del 2019

Pressupost 2020

Publicat a La Veu el 15/12/2019

Una de les votacions més importants de l'any en el plenari d'un Ajuntament és la de pressupostos. Els números que aprova el consistori en aquesta votació són els que marcaran de quants recursos i per a quina finalitat podrà disposar el govern durant l'any següent. Podríem dir que es tracta de marcar el camí que condicionarà tot el recorregut.

El govern de Canyelles va entrar en funcionament el passat més de juny, però fins a 31 de desembre d'aquest any es troba amb la limitació d'haver de funcionar amb els pressupostos aprovats per l'anterior govern i, per tant, limitat a l'hora de desenvolupar nous projectes o redefinir prioritats. L'aprovació dels primers "pressupostos de Canyelles", que va tenir lloc el passat 27 de novembre, ha estat un pas importantíssim de cara a definir el perfil propi que han de tenir aquests 4 anys.

Aquests pressupostos, acordats entre els tres grups que formen el govern (ERC, JxR i GdP) amb aportacions dels grups de l'oposició i el suport de Lliures, marquen un bon equilibri entre donar continuïtat als projectes heretats d'anteriors governs que encara han de tenir recorregut i l'inici de nous projectes. Alguns dels més destacats seran, per exemple, l'augment substancial del programa "Roses posa't guapa" (per a millorar l'estètica de les façanes del poble), l'adquisició de cotxes patrulla elèctrics per a la Policia Local, la festa andalusa (llargament reclamada per un sector important de la nostra població) o la renovació en profunditat dels servidors informàtics per tal de donar més eficiència i seguretat a l'administració electrònica.

Però els dos grans titulars en el que s'han fixat els mitjans de comunicació són dos àmbits concrets: En primer lloc, una aposta científica i amb gran valor turístic per explotar com són les excavacions arqueològiques, gestionades entre Urbanisme i Cultura, que passen de 20.000€ a 106.000€. I, en segon lloc, l'augment de prop del 12% del pressupost social, que anirà destinat a nous serveis com el centre obert d'atenció a joves i infants, una altra novetat del mandat com els punts liles a tots els principals esdeveniments d'oci i l'augment de les subvencions a les entitats socials del municipi.

Amb això, de mica en mica, el nou govern va fent passos per anar marcant el seu perfil propi i el que seran les seves prioritats durant aquests 4 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada