dissabte, 15 de juny del 2019

Nou mandat

Publicat a La Veu el 15/06/2019

El passat 26 de maig els ciutadans de Roses van anar a les urnes per escollir els seus representants municipals durant els propers quatre anys.

Des d'Esquerra republicana, vàrem presentar una candidatura que sumava l'experiència adquirida al llarg de quatre anys de feina des de l'oposició amb l'aportació de nous talents i noves perspectives que aportaven les persones que s'havien sumat a aquest projecte. Un equip preparat i engrescador amb voluntat d'assumir responsabilitats.

El suport a la nostra candidatura va ser bo, augmentant més de 350 vots el resultat del 2015 (de 1104 a 1492), tot i que una trentena de vots ens varen separar del gran objectiu que hauria estat la cirereta del pastís: esdevenir primera força política.

Malgrat això, des de l'endemà mateix de les eleccions, tocava intentar formar el millor govern possible per a la ciutat. Sempre hem tingut clar que si ERC formava part del govern, havia de ser per poder desenvolupar un projecte transformador i ambiciós, i en cap cas simplement per ocupar una cadira. Per fer això, en un escenari de fragmentació com el que va deixar el 26M, necessitàvem un acord de govern que impliqués un compromís programàtic amb els possibles socis, i al mateix temps ,que garantís l'estabilitat necessària per a poder treballar al llarg dels 4 anys de mandat. I en això vàrem començar a treballar.

Finalment, l'acord que buscàvem va prendre forma a través de les converses amb JxC i GdP. Amb aquests dos grups, vàrem trobar una línia de diàleg sincer i amb bona predisposició per part de tothom que va fer possible arribar a un acord de mandat que inclogués programa de govern, cartipàs i forma de funcionament del govern. Un bon acord amb el qual els tres partits ens sentim còmodes i que dóna perspectives de poder treballar amb continuïtat i força durant 4 anys.

El nou govern, doncs, neix fruit de la voluntat d'afrontar objectius ambiciosos. Des d'ERC encarem aquest nou repte esperançats i il·lusionats, fermament convençuts que amb les eines que ens donarà el fet de formar part del govern ens permetrà ser més útils i poder fer realitat, encara que sigui en part, el projecte amb el que ens vàrem comprometre amb la ciutadania.

Comença una nova etapa del llarg viatge que, de ben segur, serà apassionant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada