dissabte, 15 de desembre del 2018

Nadal a Roses

Publicat a La Veu el 15/12/18

Quan entrem al desembre, tots posem el xip nadalenc en tots els aspectes de la nostra vida. Aquestes dates desperten l'alegria i la nostàlgia que acompanya a les festes, i comencem a pensar en les estones que passarem al voltant d'una taula amb la nostra família, els nostres amics i la gent que estimem. De fet, aprofito aquestes ratlles per sincerar-me i fer una petita confessió personal: és la meva època preferida de l'any.

També és en aquests dies, però, que sorgeix el caire més consumista d'aquestes festes, i tots comencem a planificar què comprarem per als àpats multitudinaris, per decorar la casa o per regalar a la nostra gent. Aquest vessant mercantilista de la celebració donaria lloc a una important reflexió sobre el nostre sistema econòmic i la nostra relació amb el consum, però aquest debat (ep, molt necessari!) podem tenir-lo durant tot l'any i, segurament, no cal pertorbar l'esperit d'aquests dies tenint-lo justament ara.

El que debat que sí que pertoca tenir ara és a on fem les compres de Nadal. Molta gent té encara el costum de comprar per sistema fora de la vila, un hàbit de consum que s'ha anat cronificant des de fa anys i que, de fet, té poc sentit. Afortunadament, Roses té un teixit comercial complet, de qualitat i, el més important, arrelat al territori i a la societat. El comerç de proximitat és un dels nostres grans actius per mantenir la vida i el dinamisme a la ciutat, i cal que tots ajudem a fomentar-lo. No només per militància, sinó també perquè al comerç local hi podem trobar gairebé de tot i de bona qualitat.

Aquesta causa, necessàriament, ens implica a tots. Primer de tot a l'Ajuntament, que ha de fer la seva feina il·luminant correctament els carrers, dinamitzant l'espai públic i ajudant al sector privat a poder aprofitar al màxim aquestes dates. També als mateixos comerciants, que han de poder donar una resposta de qualitat a la demanda d'aquesta època de l'any i saber-la promocionar adequadament. Però també cal la conscienciació i la implicació del conjunt de consumidors. Tenim un gran comerç. Ens l'hem de creure. Ens hi hem d'implicar. Cuidem-lo entre tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada