dimecres, 16 de març del 2011

L’INDEPENDENTISME ANIRÀ UNIT A BARCELONA

Jordi Portabella i Joan Laporta, representants d’Esquerra Republicana de Catalunya i Democràcia Catalana, respectivament, han anunciat avui que aniran junts les eleccions municipals de Barcelona del pròxim dia 22 de maig. A aquest pacte, cal sumar-hi Reagrupament, que ja s’hi va sumar fa uns mesos.

Finalment, l’independentisme anirà unit a la ciutat de Barcelona. Aquest pacte a tres bandes suposa un autèntic precedent històric que pot dur una força independentista a treure el millors resultats a l’ajuntament de Barcelona des de que ERC va aconseguir l’alcaldia als anys 30. Les enquestes afirmen que fins i tot podrien disputar el tercer lloc al PP.

Construir una candidatura unitària de l’independentisme era una reivindicació de l’electorat independentista  des de les eleccions al parlament del passat 28 de novembre. Efectivament, pocs dubten que la unitat és una opció importantissima per la causa, no obstant, cal remarcar que construir un pacte unitari entre 3 formacions polítiques diferents és molt més complicat del que pot semblar a simple vista. La gent sol simplificar aquesta unitat de l’independentisme, com si pactar fos tant fàcil com anar a fer un cafè i resoldre 4 qüestions problemàtiques, res a veure. Pel mig s’hi barregen multitud d’interessos polítics i fins i tot personals, i també cal tenir present la voluntat real de les diferents parts d’arribar a un acord. Per tant crec que cal felicitar a les 3 formacions que han aconseguit tancar un pacte que és molt més complicat d’aconseguir del que sembla. Per tant, vull aprofitar aquesta blocada per felicitar a tots els que han aconseguit impulsar una candidatura unitària dels que defensem un estat català.

Aquesta és la composició de la llista que Portabella ha fet oficial avui :

Llista independentista unitària ERC-Rcat-DC a Barcelona

1- Jordi Portabella (ERC)
2- Joan Laporta(DC)
3- Ester Capellas (ERC)
4- Ignasi Planas (Rcat)
5- Anna Arqué (DC)
6- Xavier Florensa (ERC)
7- Ricard Martinez (ERC)

Salut i independència !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada