divendres, 15 de desembre del 2017

Pressupostos municipals 2018

Publicat a la Veu el 15/12/2017

Des de l'inici del mandat, el grup d'ERC va explicar quina seria la seva línia d'actuació. Seríem contundents amb la fiscalització i el control al govern, com també amb l'oposició a aquells projectes que consideréssim inapropiats. Però, al mateix temps, oferíem una via de diàleg constant per tal de facilitar punts de trobada en tot allò que fos possible. Enteníem que era la forma de compaginar la nostra tasca d'oposició amb la nostra necessitat de ser el màxim d'útils possibles als nostres electors i d'intentar, malgrat no governar, impulsar el màxim de polítiques possibles amb les quals ens vàrem comprometre.

En aquest sentit, hem tingut importants desavinences amb el govern en temes com ara el cartipàs municipal, la gestió de les societats municipals, la contractació d'energia verda, les responsabilitats sobre el cas Royal Marine, el protocol per unes festes lliures de comportaments sexistes, el pla de mobilitat (que va directament relacionat en inversions com la de plaça Catalunya), el pla d'usos de platges, el pla local de joventut, el projecte de tanatori, etc...

Però, per altra banda, també hem estat capaços d'arribar a acords productius que han permès impulsar, per exemple, la declaració de Roses com a ciutat amiga dels animals, la borsa per compartir cotxe, el conveni per tancar el cas Royal Marine, el nou reglament del mercat no sedentari, l'institut municipal de patrimoni, mecanismes participatius en els pressupostos, la reforma del ROM i, no ens n'oblidem, el compromís amb el referèndum de l'1 d'octubre.

I amb aquest mateix esperit constructiu encarem aquests pressupostos del 2018. Inclouen elements que hem reclamat llargament i que fan que ens els mirem amb bons ulls, com ara la inversió per caldera de biomassa o per la senyalització del patrimoni, així com altres projectes que creiem que poden enriquidors, com ara la museïtzació del castell de la Trinitat. Però per donar-hi un vot de confiança, hem demanat la garantia que aquest vot seguirà essent útil als ciutadans, i que anirà acompanyat de més acords en el pròxim any. Acords que hem impulsat des d'ERC i que han de permetre fer realitat coses com la redacció de l'ordenança de civisme, la subvenció de l'IBI per a monoparentals, la restauració del patrimoni de l'antiga cooperativa agrícola o els programes per fomentar l'aprofitament alimentari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada